nieuws

Expeditie Oost: Waarom komt Jan uit Haaksbergen niet van zijn vogelhuisjes af?

Werken met zijn handen is wat Jan het allerliefste doet. De hele oprit en de tuin van de vrijstaande woning in het buitengebied van Haaksbergen staan daarom vol met vogelhuisjes en objecten. Het maken gaat meer dan prima, maar met de verkoop wil het nog niet zo vlotten.
"En daar is het uiteindelijk wel voor bedoeld. Ik moet gewoon iets verkopen anders kan ik mijn knutsels niet meer kwijt", aldus een enthousiaste Jan Mol.
Houtkunstenaar Jan Mol uit Haaksbergen
Houtkunstenaar Jan Mol uit Haaksbergen © Esther Rikken
"Eigenlijk snap ik er niets van want volgens mij maak ik mooie dingen waar ik heel veel uurtjes werk in stop. En weet je wat, een en ander kost maar rond de twintig euro. Koopje toch?'
Video: Op bezoek bij houtkunstenaar Jan uit Haaksbergen
En ondertussen knutselt Jan driftig door. Buiten dit keer want zijn schuurtje, daar waar hij altijd te vinden is, is even overgenomen door een bijenplaag. Vandaar dat we Jan buiten aan zijn 'nieuwe' werktafel aantreffen.
De objecten van houtkunstenaar Jan Mol uit Haaksbergen
De objecten van houtkunstenaar Jan Mol uit Haaksbergen © Esther Rikken

Met liefde gemaakt

De kunstwerken van Jan zijn inderdaad meer dan de moeite waard en zichtbaar met liefde gemaakt. Feit is wel dat Jan geen reclame maakt en zijn huis niet op een doorgaande weg zit. Tja, dan gaat de verkoop natuurlijk niet zo hard.
Het domein van Jan Mol
Het domein van Jan Mol © Esther Rikken

Mail ons

Mocht je na het zien van bovenstaande video enthousiast zijn geraakt en een keer bij Jan langs willen waaien? Dat kan! Stuur ons effe een mailtje voor de nodige info, expeditieoost@rtvoost.nl.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.