Burgers en ondernemers Twenterand denken mee over nieuwe burgemeester

In navolging van veel andere gemeenten, vraagt ook de gemeente Twenterand haar inwoners mee te denken wie de nieuwe burgemeester moet worden.

Achter de schermen schrijft de vertrouwenscommissie al aan een profielschets, maar de leden vinden de mening van inwoners en ondernemers ook belangrijk. "Wij willen nadrukkelijk de inbreng van inwoners en ondernemers in dat profiel verwerken, zodat we straks een burgemeester hebben die bij onze gemeente past", vertelt Gerjan Smelt, voorzitter van de vertrouwenscommissie.

De vertrouwenscommissie heeft een planning opgesteld die ervan uitgaat dat de gemeenteraad in oktober de profielschets kan vaststellen. Van 8 tot en met 28 juli kunnen inwoners en ondernemers hun mening geven in een enquête. De resultaten van de peiling worden verwerkt in de profielschets.

Smelt verwacht dat de gemeente Twenterand medio 2020 een nieuwe burgemeester heeft. Tot die tijd blijft Annelies van der Kolk aan als waarnemend burgemeester. Zij begon op 18 mei 2017 als waarnemer. Zij volgde Cornelis Visser op, die eerste burger van Katwijk werd.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Regio Almelo burgemeester twenterand Nieuws
Deel dit artikel: