nieuws

Erfgoedprijs voor watertoren op Zwolse Turfmarkt

De nieuwe watertoren in Zwolle
De nieuwe watertoren in Zwolle © Eigen foto
De vernieuwde watertoren op de Turfmarkt in Zwolle krijgt van de gemeenten Zwolle en Kampen de Erfgoedprijs 2019. De watertoren is na verbouwing tot een gebouw met stadsappartementen een nieuw icoon voor de stad Zwolle geworden.
Dat is te danken aan Nijhuis Bouw uit Rijssen en ''19 Het Atelier Architecten'' die met veel zorg en aandacht voor de geschiedenis van de watertoren een gebouw van hoge cultuurhistorische waarde hebben neergezet. 
De Zwolse watertoren werd in 1892 gebouwd om waterdruk te houden in de stad. Maar in de jaren ’50 van de vorige eeuw brokkelde het metselwerk van de toren af en werd een nieuwe schil om de toren gebouwd. 19 Het Atelier Architecten kwam met een ontwerp voor een herstemming van het industrieel erfgoed tot appartementencomplex, dat door eigenaar Nijhuis Bouw werd gerealiseerd.

Erfgoedprijs Zwolle-Kampen
Sinds 2008 reiken de gemeenten Kampen en Zwolle jaarlijks een gezamenlijke erfgoedprijs uit als waardering voor de inzet van het restaureren, beheren en in stand houden van cultuurhistorisch erfgoed. Ieder jaar wordt de prijs uitgereikt rond Monumentendag (14 september) , afwisselend in Zwolle en Kampen. Aan de prijs is een geldbedrag van duizend euro verbonden.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.