'Politie beukt scooterknul': video van achtervolging scooterrijder Deventer massaal bekeken

De politie Deventer heeft gisteren een 20-jarige scooterrijder aangehouden bij winkelcentrum Keizerslanden. De agenten boekten daarbij nog een ander, opmerkelijk succes: beelden van die aanhouding worden op videowebsite Dumpert massaal bekeken.

De politie wilde de scooterrijder, een man uit Deventer, aanhouden omdat hij veel te hard reed. Maar de man negeerde het stopteken dat de politie gaf en ging er met hoge snelheid vandoor. Daarop zetten de agenten de achtervolging in.

'Op zijn snufferd'

De afloop van die actie is in de veelbekeken video te zien. Een bewoner van een nabijgelegen flat heeft gefilmd hoe de scooterrijder met flinke snelheid over het parkeerterrein van het winkelcentrum aan de Karel de Grotelaan rijdt.

Daarna volgt een politieauto, die door een scherpe bocht te maken de scooterrijder van zijn voertuig rijdt. "Goed zo!" juichen de bewoners van de flat vervolgens. "Recht op zijn snufferd."

Steeds vast

Een politiewoordvoerder laat weten dat de man bij de aanhouding ook drugs in zijn bezit bleek te hebben. Hij zit mede daarom nog steeds vast.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Deventer 112 aanhouding Nieuws
Deel dit artikel: