nieuws

Wim Schröder traint Japans springteam: "Ze zijn heel leergierig"

Maar liefst vijftien Japanse ruiters heeft trainer Wim Schröder uit Tubbergen onder zijn hoede. Zijn taak: de ploeg klaarstomen voor de Olympische Spelen volgend jaar. Een belangrijke taak, want de Spelen vinden plaats in hun thuisland. Dit weekend komen enkelen van hen alvast in actie op het CSI van Twente in Geesteren.
"Ze pakken het vooral heel goed op. Ze zijn heel leergierig", vertelt Schröder. Samen met Paul Schockemöhle traint en coacht hij sinds 2017 de Japanse springploeg. Om zich optimaal te kunnen voorbereiden op de Olympische Spelen in Tokyo trainen ze in Nederland. 

Heel belangrijk

"We hebben niet veel competitie in in Japan", vertelt Ryoji Takada. "Daarom trainen we dus voornamelijk hier. Maar we zijn natuurlijk ontzettend enthousiast dat de Olympische Spelen in Japan zijn. Dat is heel belangrijk voor ons." 
Maar vormen ze dan niet een grote concurrentie voor de Nederlandse ploeg? "Dat is moeilijk te zeggen. Nederland heeft extreem goede ruiters, maar de Japanners zijn voornamelijk afhankelijk van goede paarden. Als de Nederlanders goede paarden hebben, wordt het moeilijk voor ons."
Ryoji Takada
Ryoji Takada © RTV Oost

Meer ervaring

Dat vermoedt Takada ook. "We leggen het vooral af in ervaring. De Nederlanders hebben meer ervaring dan wij en dan gaat het wel heel lastig worden voor ons", besluit hij. 
De springruiters komen onder meer komende zondag in actie tijdens de Nations Cup. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.