nieuws

Studenten UT strijden om Entrepreneurial Challenge

Het bruist van energie in de hal van het hoofdgebouw van de Technische Universiteit Twente in Enschede. Overal staan tafels met studenten die met hun technische vernieuwing de markt op willen. Allen hopen ze straks de winnaar te worden van de 'Entrepreneurial Challenge'.
"Wij organiseren dit om studenten een kans te geven om hun droom waar te maken", zegt Atilla Kerpisci van de UT die de wedstrijd organiseert.
Langs de statafels lopen medestudenten, maar ook bedrijven en recruiters die talent zoeken. 
De challange is populair onder studenten. Zo'n twintig ideeën haalden de halve finale. "We begonnen met 250 studenten, verdeeld over zestig projecten", zegt Kerpisci. "Ze worden allemaal begeleid door bedrijven en coaches. Ze krijgen trainingen en consultancy om hun bedrijf succesvol te maken." 
Idee in een paar zinnen uitleggen 
De studenten hebben duidelijk goed opgelet. Ze weten allemaal hun idee in een paar zinnen uit te leggen. Tyrell Pantophlet eindigt zijn pitch voor een plastic detecterende prullenbak voor in de openbare ruimte met: "Van de 8,3 miljard ton plastic wordt nog maar 9 procent gerecycled. Dat is een probleem. Daar moeten we wat aan doen."
Ook bij Logomogo, een speelgoedtrein waarmee kinderen kunnen leren programmeren, weet Kibet Kipkemoi hoe hij zijn product moet verkopen. "bij onze concurrenten staat programmeren voorop, bij ons gaat het als eerste om het plezier."
Wat hij geleerd heeft? "Ondernemen is kort samengevat: gewoon doen". 
De lijst met winnaars is later vanavond hier te zien.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.