Deventer Schouwburg biedt petitie aan: 'Cultuurvisie schiet tekort'

De Deventer Schouwburg heeft meer geld nodig, maar in de Cultuurvisie van de stad staat dat ze evenveel subsidie krijgt als eerder. En dus heeft het theater vanavond een petitie aangeboden aan burgemeester Ron König.

Dat gebeurde voor een raadsvergadering waarin de raad een besluit neemt over de Cultuurvisie. De petitie is in totaal 4000 keer ondertekend. 

Minder voorstellingen

Als het theater niet meer geld krijgt, zal ze haar programma drastisch moeten inkrimpen. Dan kunnen er nog maar 88 voorstellingen worden gegeven, in plaats van de huidige 175. De Deventer Schouwburg komt dan namelijk per jaar tussen de 300.000 tot 460.000 euro te kort.

En dat verdient een stad als Deventer niet vindt directeur Alex Kühne. "De stad heeft 100.000 inwoners en daar hoort een volwaardige schouwburg bij. Met het huidige budget is dat niet mogelijk."

De Deventer Schouwburg hield de laatste jaren het hoofd boven water door eigen inkomsten, fondsen en minder te investeren. Maar dat lukt het theater niet meer. "Wij krijgen in vergelijking met andere schouwburgen in steden van 100.000 inwoners ook veel minder geld"

Meer geld

De Deventer Schouwburg is niet de enige culturele instelling in de stad die kampt met financiële problemen. Ook theater De Viking en het Speelgoedmuseum hebben een grote financiële injectie nodig. "Hopelijk neemt de raad wat meer tijd om uit te zoeken hoe ze al dat geld bij elkaar krijgt."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: