nieuws

Evenemententerrein in Zwolle wordt ook overnachtingsplek voor vrachtwagens

De nieuwe evenementenlocatie op bedrijventerrein Voorsterpoort in Zwolle krijgt er een functie bij. Het wordt ook een gratis overnachtingsplek voor vrachtwagenchauffeurs. Omwonenden zijn hierover donderdagavond geïnformeerd door de gemeente. Dit jaar nog moet het nieuwe terrein klaar zijn.
De Voorsterpoort gaat op de schop. De huidige evenementenlocatie, waar de laatste jaren op 5 mei en Koningsdag grote dancefeesten waren, wordt verplaatst. Het komt dichter tegen de A28 te liggen en wordt ook iets groter. Deze plek is tijdelijk in gebruik door Scania.

Veilige plek

Als er geen feesten zijn wordt het een beveiligde verzorgingsplek voor vrachtwagenchauffeurs. Er komen tussen de 50 en 70 parkeerplaatsen voor vrachtwagens. Chauffeurs kunnen daar overnachten in hun cabine. Ook komt er een gebouw met toiletten, douches en een keukenblok waar de chauffeurs zelf kunnen koken. Hoe dit terrein er precies uit komt te zien moet nog verder worden uitgewerkt.

Nieuw

Nog niet eerder is er in de regio Zwolle een dergelijk parkeergelegenheid voor vrachtwagenchauffeurs gecreëerd. Het idee komt onder meer van Scania en ook van omliggende bedrijven. Honderden vrachtwagens rijden dagelijks af en aan om de bedrijven te bevoorraden. Het zijn vaak internationale chauffeurs die goederen komen halen en brengen. In samenwerking met de gemeente wordt de nieuwe plek aangelegd.

Overnachten op straat

Om de rijtijdenwet niet te overtreden moeten de chauffeurs ergens in Zwolle een rustplaats zien te vinden. Vaak parkeren ze langs de kant van de weg en overnachten ze in hun cabine. Dat veroorzaakt parkeeroverlast, de chauffeurs kunnen er niet douchen of naar de wc en ze laten ook nog wel eens afval slingeren.

Grote feesten

Organisator John Althoff van High Energy Events ziet de plannen wel zitten. Hij organiseert onder meer dancefeesten en zegt dat de nieuwe locatie zeer geschikt is voor grote evenementen. In vergelijking met de huidige plek moeten bezoekers nu vijftig meter verder lopen. Daar staat tegenover dat de nieuwe locatie zelfs iets groter wordt.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.