Sluiting Speelgoedmuseum Deventer nog geen gelopen koers

De Deventer gemeenteraad wil meer informatie van burgemeester en wethouders om een besluit te kunnen nemen over de toekomst van het Speelgoedmuseum in de stad.

Het college van B en W stelde afgelopen voorjaar voor, om het museum in de huidige vorm te sluiten en de collectie op wisselende plekken in de stad te exposeren. Maar een meerderheid van de gemeenteraad (24 raadsleden) wil ook een nieuw Speelgoedmuseum aan de Brink en een vernieuwd museum in het huidige pand aan de Zandpoort goed onderzoeken.

Verhuizing

Een besluit over het Speelgoedmuseum zal niet meer voor het zomerreces genomen worden. Dat geldt ook voor de toekomst van poppodium het Burgerweeshuis. Een meerderheid van de gemeenteraad wil naast het scenario van een grote vernieuwing op de huidige locatie, ook verhuizing naar een andere locatie (het Havenkwartier) van het poppodium meenemen in de afwegingen.

Ook de Deventer Schouwburg (veel meer geld nodig om de exploitatie rond te krijgen) en filmtheater Mimik, dat een hogere jaarlijkse subsidie wil dan nu voorzien, moeten wachten op duidelijkheid. Wethouder Carlo Verhaar gaf met betrekking tot de laatste twee aan in constructief gesprek te zijn. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: