nieuws

Expeditie Oost zoekt de grenzen op!

Geen plaatsnaambord helaas. Wel een leuk bordje van een voetpad.
Geen plaatsnaambord helaas. Wel een leuk bordje van een voetpad. © RTV Oost
Vul de naam Trutjeshoek in op Google Maps, en je komt terecht in een uithoek van onze provincie. Trutjeshoek ligt dan ook wel in een truttig hoekje vlak onder Kampen. Volgens de zoekmachine valt het buurtschap onder een gemeente in Gelderland, maar toch ligt een groot deel ervan in Overijssel.
Dwars door Trutjeshoek loopt de Zuidwendigeweg. Over dit straatje loopt de magische stippellijn die de grens Overijssel/Gelderland aangeeft op de digitale kaarten. Woon jij aan de Gelderse kant, dan is je overbuurman Overijsselaar.
De magische stippellijn die de grens Overijssel/Gelderland duidt
De magische stippellijn die de grens Overijssel/Gelderland duidt © RTV Oost

Verwarring

Voor bewoners wil het nog weleens verwarring opleveren. Zo hebben ze nu ontzettend veel last van de eikenprocessierups. Maarja, wie bel je dan? De gemeente Kampen of de gemeente Oldebroek? Ze opereren niet op elkaars grondgebied...

Oogstperiode

Op 24 augustus vindt er een grote traditionele oogstdag plaats in Trutjeshoek. Het is een evenement te noemen. Er wordt geoogst met ouderwetse machines. Ze verbouwen gerst, rogge, boekweit en aardappelen. Allemaal biologisch! Mochten er bakkers of bierbrouwers zijn die wel wat kunnen met de ingrediënten, dan kunnen ze zich melden bij Dirkje en Aalt van den Hul aan de Zuidwendigeweg 9. Niet te missen kan ik u verklappen.
Trutjeshoekse trekkers
Trutjeshoekse trekkers © RTV Oost

Tips?

Woont u op een plek in Overijssel waar wij echt geweest moeten zijn. Organiseert u een evenement? Heeft u iets te melden of denkt u de gouden tip voor ons te hebben. Mail dan gerust naar expeditieoost@rtvoost.nl. We zijn ook via Facebook en Instagram bereikbaar.
Expeditie Oost zoekt de grenzen op
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.