nieuws

Taartwedstrijd Heel Almelo Bakt trekt maar liefst... één inzending

Is er bij de zwem4daagse in Almelo nog sprake van een recordaantal deelnemers, het nieuwe onderdeel Heel Almelo Bakt moet duidelijk nog bekend worden. Slechts twee dames vormden samen een bakduo voor de wedstrijd en leverden de enige en dus winnende taart in.
Alida Niks en Annet Niehaus kunnen er wel om lachen. Ze hebben samen een Schwarzwälder Kirsch gemaakt. "Er zit vooral heel veel drank in", roepen ze lachend, terwijl Alida de taart aansnijdt.

'Inderdaad veel drank'

De twee juryleden nemen tegenover de prijswinnende dames plaats. De taart blijkt goed in de smaak te vallen. "Het ziet er heel erg mooi uit", is een reactie. "Lekker zoet, zoals een kersentaart hoort te zijn. En inderdaad met veel drank", volgt er lachend.
Mark Donker van het organiserende sportbedrijf Almelo is blij met de ene inzending. "Wel jammer natuurlijk, dat er niet meer taarten zijn ingezonden. Maar het is een begin. Het zal een volgende keer wat meer bekend moeten worden. Maar de eerste aanzet is er."

Meer bakinspiratie

Om er toch een officieel tintje aan te geven, gaan de juryleden staan om de hoofdprijs, een goudkleurige beker, uit te reiken. De dames kunnen een boekje ophalen om nog meer bakinspiratie op te doen.
Eén taart ingeleverd voor Heel Almelo Bakt
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.