nieuws

Hoogste rechter buigt zich over verbreding A1

Hoogste rechter buigt zich over verbreding A1
Hoogste rechter buigt zich over verbreding A1 © RTV Oost/Wouter de Wilde
De Raad van State buigt zich vandaag over de bezwaren tegen verbreding van de A1 tussen Azelo en Apeldoorn. Dat schrijft Omroep Gelderland. Acht bezwaarmakers, onder wie omwonenden en Algemeen Belang Wilp-Achterhoek, vrezen onder andere geluidshinder en overlast door fijnstof. Ook zijn ze het er niet mee eens dat de maximum snelheid naar 130 kilometer per uur wordt verhoogd.
In februari dit jaar is Rijkswaterstaat met de werkzaamheden voor de uitbreiding van de snelweg begonnen. Er komt tussen Apeldoorn en Azelo in beide richtingen een rijstrook bij.
De toenemende drukte op de weg, ook door vrachtwagens, veroorzaakt veel vertraging en files op dit traject. De verbreding moet zorgen voor een betere doorstroming op de A1. De weg is een drukke nationale én internationale transportas.

Lawaai en luchtvervuiling

Voorzitter Hans de Haan van Algemeen Belang Wilp-Achterhoek (ABWA) is niet tegen de uitbreiding van de drukke snelweg, maar is wel bang voor de extra overlast die de nieuwe weg met zich meebrengt. "We zien het belang er zeker van in. Maar het extra optrekken, het lawaai en de luchtvervuiling willen we niet. We vragen onder meer om extra geluidsschermen", zei hij eerder dit jaar.
Ook wil de ABWA dat de maximumsnelheid, na het aanleggen van de extra rijstrook, in beide richtingen beperkt blijft tot 100 kilometer per uur.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.