nieuws

Politie zet opnieuw touringcar in voor controle op bellende automobilisten

Politiecontrole vanuit een touringcar
Politiecontrole vanuit een touringcar © RTV Oost / Sander Jongsma
Politie Oost-Nederland heeft de afgelopen dagen weer een touringcar ingezet om bellende automobilisten beter te kunnen betrappen. Dat gebeurde onder meer op de A1 in Overijssel.
Vanuit een onopvallende reisbus is het voor de politie makkelijker om appende en bellende weggebruikers te signaleren. Er is van bovenaf goed zicht op waar bestuurders onder het rijden mee bezig zijn. 
Er blijken nogal wat automobilisten te zijn die op de snelweg hun smartphone vasthouden. Woensdag en donderdag werden bijna 300 bestuurders voor die overtreding aan de kant gezet en beboet. Daarnaast werden automobilisten op de bon geslingerd voor bumperkleven, te hard rijden, rechts inhalen en het negeren van een doorgetrokken streep.
In totaal deelde de politie met behulp van de inzet van een touringcar de afgelopen dagen al 531 bekeuringen uit. De controles met de touringcar op snelwegen in Overijssel en Gelderland worden ook de komende dagen voortgezet.   
De politie Oost-Nederland maakte oktober vorig jaar ook gebruik van een touringcar om bellende automobilisten op heterdaad te kunnen betrappen. Dat leverde toen ruim 1000 bekeuringen op.  
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.