Topdrukte in Goor tijdens laatste week inentingen tegen meningokokken

Het is de laatste week dat kinderen ingeënt kunnen worden tegen meningokokken, een dodelijke ziekte die oprukt sinds 2015. Vandaag was de op één na laatste dag van de inentingen, waardoor het topdrukte was in Goor.

"We verwachten een honderd procent opkomst. Dat kan meer worden, doordat er ook veel kinderen uit andere plaatsen komen die daar de vaccinaties gemist hebben", zegt Gerla Kenkhuis, coördinator van het Rijksvaccinatieprogramma.

Dodelijk

De meningokokkenziekte is een verzamelnaam voor ziekten die worden veroorzaakt door een bacterie, de meningokok. Deze bacterie kan ernstige ziektebeelden veroorzaken zoals bloedvergiftiging of hersenvliesontsteking, zelfs met een dodelijke afloop.

"Het is een grillige ziekte waarbij je binnen een paar dagen heel erg ziek kan worden. Doordat de symptomen op griep lijken, hebben veel mensen niet direct door wat er aan de hand is."

Risicogroep

Er worden nu kinderen van ongeveer vijftien tot en met achttien jaar ingeënt. "Dit is de groep die het meest vatbaar is voor deze ziekte. We verwachten dat na deze periode van inentingen de ziekte de komende jaren weer zal teruglopen waardoor we in de toekomst niet meer te hoeven te vaccineren."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Goor Regio Hengelo vaccinatie meningokokken Nieuws
Deel dit artikel: