nieuws

'Pistachebende' moet maandenlang de cel in

Op camerabeelden was te zien hoe zestig zakken pistachenootjes werden gestolen
Op camerabeelden was te zien hoe zestig zakken pistachenootjes werden gestolen © Getty Images
De 'pistachebende' is veroordeeld tot maandenlange gevangenisstraffen. Volgens de rechtbank in Zwolle heeft het Roemeense viertal onder meer in Deventer en Zwolle supermarkten leeggeroofd. Daarbij zouden ze het vooral voorzien hebben op pistachenootjes.
De groep bestaat uit twee mannen (42 en 36 jaar) en twee vrouwen (41 en 36 jaar). Volgens de rechter maakten zij zich schuldig aan mobiel banditisme. Dat is in georganiseerd verband door het land trekken om te stelen.
De twee vrouwen en 42-jarige man zijn veroordeeld tot zes maanden celstraf. Voor de 36-jarige man viel de straf iets lager uit, hij moet vier maanden achter de tralies. De rol van de 36-jarige was volgens de rechter kleiner. De man was chauffeur van de auto die langs de winkels trok.

Zestig zakken pistachenootjes

De 42-jarige man is samen met de vrouwen op bewakingsbeelden van meerdere winkels te zien. Op bewakingsbeelden van een supermarkt is te zien dat een van de vrouwen bijna zestig zakken pistachenoten in een wijde jas laat verdwijnen. Ook is op beelden te zien hoe winkelkarren vol onbetaalde boodschappen via de toegangspoortjes naar buiten worden gereden.
De veroordeling staat gelijk aan de eis van het OM.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.