Kind tijdens korte vermissing in Enschede mogelijk misbruikt

De politie heeft in het onderzoek naar de korte vermissing van een kind in Enschede nog geen antwoord op een belangrijke vraag: wat is er op 1 juni gebeurd in de tijd dat het kind tussen twee en vier uur 's middags zoek was in de wijk Boswinkel Oost?  De politie houdt er rekening mee dat het kind slachtoffer is van een zedendelict.

Het kind werd op 1 juni als vermist gemeld. Het was het laatst gezien in een speeltuin, maar keerde na vrij korte tijd weer bij de ouders terug. Mogelijk was het kind in de auto van een vreemde gestapt. 

De politie heeft een buurtonderzoek gedaan, mensen gesproken en camerabeelden opgevraagd en uitgekeken. Ook heeft er een uitgebreid forensisch onderzoek plaatsgevonden. Dit leverde geen uitsluitsel op wat er die middag precies is gebeurd.

De politie zit nog met de volgende vragen over personen die belangrijke getuigen zouden kunnen zijn:

  • Een aantal meisjes was die middag in de speeltuin. Wie weet wie deze meisjes zijn, of welke meisjes daar die middag mogelijk zijn geweest?
  • Een oudere man en een vrouw zaten er op een bankje. Wie weet welke man en/of vrouw wel vaker in deze omgeving op een bankje zitten?
  • Een man van 50 jaar oud met een rood petje liet die middag bij de speeltuin zijn hond uit. Wie kent deze man?

Getuigen met tips hierover kunnen zich melden op telefoonnummer 0900-8844. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: