nieuws

Nieuwerwetse ambachten bij 25-jarig bestaan Wendezoele Delden

Museumboerderij Wendezoele in Delden bestaat 25 jaar. En waar normaal gesproken de oude ambachten getoond worden, is het nu tijd voor de toekomst en wordt aandacht besteed aan nieuwerwetse ambachten.
"Normaal laten we inderdaad oude ambachten zien, zoals spinnen, weven en kantklossen", vertelt Harry Kalenkamp, vrijwilliger bij de Wendezoele. "Maar nu zoeken we het de hele andere kant op."

Kennismaken met de drone

Een grote rol is weggelegd voor de mensen van DRONExpert uit Bentelo. Zij laten kinderen kennismaken met de drone en geven er ook opdrachten bij. "Ze kunnen zelf de drone sturen en komen dan uit bij een nestje. Daar ligt dan weer een nieuwe opdracht", vertelt Roger Borre.
"We vroegen ons als jubileumcommissie af wat de jeugd van tegenwoordig bezighoudt. Toen kwamen we uit op het vliegen met drones, virtual reality, een escape room en watermanagement", zegt Kalenkamp.
"Je kunt tegen de kinderen zeggen dat ze hun telefoon eindelijk eens een keertje wegleggen. Aan de andere kant kun je ook dingen bedenken die ze juist met hun telefoon kunnen doen."

Geocaching

En dan krijg je dus bijvoorbeeld de combinatie van vliegen met een drone en geocaching. "Als de drone het nestje gevonden heeft, komen er allemaal getallen in het beeldscherm. Die voeren ze dan in op de telefoon, waardoor ze automatisch bij het nestje uitkomen."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.