nieuws

Xavier Mous definitief nieuwe doelman PEC Zwolle

Xavier Mous
Xavier Mous © Pro Shots
De kogel is door de kerk. Doelman Xavier Mous is definitief de nieuwe doelman van PEC Zwolle. De 23-jarige Haarlemmer komt over van SC Cambuur en tekent voor twee seizoenen, met een optie voor nog een jaar, in de provinciehoofdstad. Hij is na Michael Zetterer en Etienne Reijnen de derde aanwinst.
Mous was al in een eerder stadium rond met PEC Zwolle, maar de onderhandelingen met SC Cambuur, waar hij tot 2020 onder contract stond, verliepen minder voortvarend. De doelman was zaterdag al aanwezig in Wijthmen, waar de eerste training voor het nieuwe seizoen op de rol stond voor de eredivisionist. 
Het is de tweede doelman in korte tijd die de selectie van PEC komt versterken. Eerder werd al overeenstemming bereikt met doelman Michael Zetterer, die voor twee seizoenen wordt gehuurd van Werder Bremen.

Kans in eredivisie

Mous over zijn nieuwe club: "Na een prachtig jaar in Leeuwarden ben ik blij dat mij nu de kans wordt geboden om in de Eredivisie te gaan spelen. PEC Zwolle heeft jarenlang prima keepers gehad met Warner Hahn, Mickey van der Hart en natuurlijk Diederik Boer. Aan mij nu de taak om die plek onder de lat te veroveren. Ik kijk uit naar de eerste wedstrijden en mijn kennismaking met de supporters."

Hoog op lijstje

Technisch manager Mike Willems: "Wij wisten natuurlijk al een tijdje dat we voor komend seizoen tenminste twee nieuwe sluitposten moesten aantrekken. Xavier stond hoog op ons lijstje. Het afgelopen seizoen bij Cambuur, maar ook daarvoor bij TOP Oss, heeft hij laten zien een uitstekende en betrouwbare doelman te zijn. Een logische vervolgstap voor Xavier is een club uit de Eredivisie. Wij zijn heel blij dat Xavier nu als PEC Zwolle-speler de handschoenen gaat aantrekken."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.