nieuws

Bernald Ploeger uit Steenwijk hoopt op een bestaan binnen de gevangenismuren

Veel belangstelling voor een baan in de gevangenis in Zwolle
Tweehonderd mensen die willen gaan werken bij de gevangenis (PI) in Zwolle kregen vandaag een rondleiding. De gevangenisdirectie wil de sollicitanten zo beter kennis laten maken met het toekomstige werk.
Bernald Ploeger uit Steenwijk is één van de bezoekers vandaag. Hij wil vooral weten hoe je omgaat met gevangenen die een ernstig delict hebben gepleegd, zoals een moord. Na een gesprek met enkele bewakers is hij gerustgesteld en neemt hij het besluit om verder te solliciteren.
Bernald Ploeger uit Steenwijk
Bernald Ploeger uit Steenwijk © Simon Dirk Terpstra
De open dag hoort bij de procedure die onlangs is opgestart voor enkele tientallen nieuwe functies bij de gevangenis. De meeste van de vijftig vacatures zijn opengesteld vanwege de uitbreiding van het Penitentiaire Psychiatrische Centrum in Zwolle.

Zeshonderd reacties

Op de eerste oproep reageerden zeshonderd mensen. Een deel daarvan kreeg de kans om vandaag de sfeer in de gevangenis te proeven en te praten met het personeel. Direct na hun bezoek werden de kandidaten gevraagd of ze nog steeds interesse hebben op werk binnen de gevangenismuren. 
Een bewakingsmedewerker van de gevangenis in Zwolle
Een bewakingsmedewerker van de gevangenis in Zwolle © Penitentiaire Inrichting Zwolle

Vervolggesprek

Voor Bernald Ploeger is het volstrekt helder. “Ik heb er wel zin in om hier te werken!”, roept de Steenwijker nog, vlak voordat hij zijn auto instapt op weg naar huis. Dinsdag heeft hij een vervolggesprek.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.