Bewoners verpleeghuis De Botterhof Wierden krijgen ventilatoren van anonieme weldoener

De warmte heeft effect op iedereen. Goed drinken en rustig aan doen is het advies, met name voor senioren. In Wierden kregen de bewoners van verpleeghuis De Botterhof ventilatoren cadeau van een anonieme gever.

"En daar zijn we enorm blij mee. We hebben maar liefst twintig stuks gekregen, voor elke woonkamer twee. Heerlijk!", aldus verpleegkundige Dianne Fidom.

Senioren en warmte gaan moeilijk samen

De ruim zestig bewoners, maar zeker ook de tien werknemers hebben het warm in het pand van De Botterhof in het centrum van Wierden. "Het is niet makkelijk om onze doelgroep uit te leggen dat ze rustig aan moeten doen, zo weinig mogelijk kleren moeten dragen én veel moeten drinken. Eigenlijk begrijpen ze het pas wanneer ze het voelen maar dat kan niet want de ramen en deuren moeten beslist gesloten blijven", aldus Fidom.

De zonwering draait overuren op De Botterhof (Foto: Esther Rikken)
De zonwering draait overuren op De Botterhof (Foto: Esther Rikken)

Een fantastisch cadeau

"Op dit moment lukt het ons nog prima om de warmte buiten te houden. De verwachte warmteperiode is wel lang dus we hopen dat het goed blijft gaan. Maar middels de fantastische schenking van de twintig ventilatoren moet dat vast wel lukken", aldus de verpleegkundige.

Even doorbijten

De dames en heren van de verpleging doen er alles aan om de juiste zorg te bieden aan de bewoners. Ondertussen hopen ze dat de temperatuur snel weer richting de voor hen ideale 24 graden zal gaan.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Regio Almelo Botterhof ventilatoren cadeau Nieuws
Deel dit artikel: