nieuws

Failliet RegioFM maakt doorstart met RTV Noordoost Twente

Regio FM maakt doorstart
Regio FM maakt doorstart © Regio FM
Lokale omroep RegioFM in Wierden maakt een doorstart met RTV Noordoost Twente. Beide organisaties bereikten daarover een akkoord. Daarmee is de toekomst van de lokale Wierdense omroep gewaarborgd.
Het in nood verkerende RegioFM moest afgelopen maart na 26 jaar stoppen wegens financiële problemen. Door de doorstart gaat RegioFM op radio en TV verder als Twente FM en Twente TV. Door de overname komt er nu dus alsnog een lokale omroep voor Wierden en dorpskernen als Enter en Hoge Hexel.
Veel lokale omroepen verkeren in zwaar weer. Daarom zoeken de omroepen samenwerking in zogenaamde streekomroepen. RegioFm heeft hiertoe samen met lokale omroep HOi in Hellendoorn, Radio 350 in Rijssen-Holten en Hofstreek FM (Hof van Twente), destijds een poging ondernomen. Maar dit initiatief strandde voortijdig.

Semiprofessioneel

RTV Noordoost Twente, in 1993 gestart in de toenmalige gemeente Denekamp, maakt radio, televisie en internet voor de gemeenten Oldenzaal, Losser, Dinkelland en Tubbergen en beschikt over een semiprofessionele redactie en kanalen voor radio, televisie en internet. 
Met de overgebleven medewerkers van Regio FM wordt bekeken op welke wijze zij hun aandeel kunnen blijven leveren aan de nieuwe streekomroep.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.