nieuws

Oud-ijzerhandelaar uit Enschede: "Ik heb niets met het drugslab te maken"

Het drugslab werd begin maart ontdekt
Het drugslab werd begin maart ontdekt © NewsUnited/Dennis Bakker
Een Enschedeër die vastzit voor betrokkenheid bij een drugslab aan de Binnenhaven in zijn woonplaats, zegt niets met het lab te maken te hebben. "Ik was daar op het terrein voor mijn werk als oudijzerhandelaar." Toch besloot de rechtbank vandaag dat hij de komende maanden achter de tralies blijft.
De man werd begin maart opgepakt, toen de politie een inval deed bij het flinke lab waar de harddrug speed werd gemaakt. Hij was daar op het terrein aanwezig. "Niet zo gek", zegt zijn advocaat Kalk. "Er zit een autosloperij dichtbij, daar moest hij zijn voor de oud ijzerhandel."
Volgens Kalk heeft zijn cliënt helemaal geen weet gehad van het lab en is hij er nooit binnen geweest. "Er is een ontzettend dik rapport van het NFI met allemaal dna-matches. Alleen geen match met mijn cliënt."
Vragen
Kalk vroeg daarom of de Enschedeër zijn eindproces in vrijheid mag afwachten. Maar daar waren de rechtbank en justitie het niet mee eens. Ze zien teveel bezwaren en er zijn nog teveel vragen. Bijvoorbeeld over een afgelegde route met een bestelauto en zijn eventuele contacten met mede-verdachten. In totaal zijn er zes verdachten in beeld voor betrokkenheid bij het lab, waaronder een familielid van de Enschedeër. Vier van de zes zitten vast, de anderen morgen het eindproces in vrijheid afwachten.
Justitie zegt dat er nog meer sporen naar het Nederlands Forensisch Instituut zijn gestuurd om onderzocht te worden. Resultaten daarvan worden op korte termijn verwacht. Het eindproces tegen de verdachten dient op 23 september.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.