Vader Roord pleit voor basisplaats Jill in Oranje: "Ze voegt wat toe aan het elftal"

Voor de Oranjevrouwen gaat het WK Voetbal vanavond eigenlijk echt beginnen. Nadat de poulefase makkelijk werd overleefd, wacht vanavond Japan in de achtste finale. Voor de vader René van speelster Jill Roord is het een spannende avond, ondanks dat zijn dochter vermoedelijk weer op de bank begint.

"Ik kan er wat van vinden en dat vind ik ook wel", zegt Oldenzaler René Roord. "De bondscoach houdt zich vast aan haar geraamte van twee jaar terug". Toen werd in eigen land het EK gewonnen. "Dat is een keuze en dat is haar goed recht om zo te kiezen. Zo lang het goed gaat heeft ze gelijk."

Jill Roord speelde in de eerste wedstrijd voor Oranje op dit WK een hoofdrol, door als invaller in de laatste minuut de 1-0 te maken. René vindt eigenlijk dat Jill daardoor een basisplaats heeft verdiend. "Ik denk dat ze dat met haar invalbeurten bewezen heeft. Ze voegt aan aanvallende zin iets meer toe aan het elftal. Ik denk dat Vivianne Miedema dan nog meer steun krijgt."

Tekst gaat verder onder de audio

René Roord op Radio Oost

FC Twente
Roord is geen onbekende in het voetbal. In '82 maakte hij zijn debuut voor FC Twente. Vijf jaar later kwam aan zijn profcarrière een eind, vanwege de naweeën van een een ernstige blessure.

Roord, die op dit moment manager vrouwenvoetbal bij FC Twente is, denkt dat Oranje vanavond gaat winnen van Japan. "Dat verwacht ik wel. Ik heb de laatste wedstrijd tegen Engeland gezien. Toen kreeg ik niet zo'n bijster goede indruk van Japan. We moeten ze niet onderschatten, maar ik denk dat Oranje met 2-0 wint."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.