nieuws

Stadsfestival Deventer is een blijvertje; vierde editie bijna uitverkocht

Ze vonden dat er in Deventer een popfestival ontbrak en trokken de stoute schoenen aan. Nu, vlak voor de vierde editie, zijn de 10.000 beschikbare festivalkaarten bijna uitverkocht.
"Het maakt duidelijk dat er echt behoefte aan was", zegt initiatiefnemer Maurice Endeman van het Deventer Stadsfestival. De eerste drie edities waren in het Rijsterborgherpark, sfeervol tussen de bomen, vlakbij het water en met lichte glooiingen. De aankomende editie vindt plaats op het grote evenemententerrein aan de Roland Holstlaan, aan de noordkant van de stad.
Tekst gaat verder onder de audio
Verslaggever Bart Kieft vanaf het evenemententerrein in Deventer

Reuzenrad

"Een hele klus om hier een sfeervol festivalterrein van te maken, maar het gaat zeker lukken", zegt Endeman. Er komen drie grote festivaltenten op het terrein, er is wordt een reuzenrad geplaatst en er is een openluchtpodium voor tribute-bands. "Het gaat daarbij om de totaalbeleving", aldus Endeman. "Met ook activiteiten voor kinderen bijvoorbeeld, maar uiteindelijk zijn we een muziekfestival, met een grote naam als Nielson bijvoorbeeld."
In de week voor zaterdag 13 juli, de dag van het festival, begint de opbouw. "Dit terrein heeft heel veel potentie. Je hoeft minder rekening te houden met heuveltjes en bomen, zoals op de vorige locatie. We kunnen veel meer nadenken over waar we de tenten bijvoorbeeld neerzetten."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.