nieuws

CDA Overijssel vraagt om informatiepunt in provincie over stikstofproblematiek

koeien roodbont
koeien roodbont © RTV Oost/Wouter de Wilde
Het CDA in Overijssel wil van het provinciebestuur weten of er een informatie- en coördinatiepunt komt voor inwoners en bedrijven over de gevolgen van de stikstofuitspraak van de Raad van State over het PAS, het Programma Aanpak Stikstof. Statenlid Jeroen Piksen wil van Gedeputeerde Staten weten hoe de problemen rond het PAS worden aangepakt door de provincie. 
Volgens Piksen snijdt het mes aan twee kanten als de provincie met een informatiepunt komt voor het PAS. Aan de ene kant hebben mensen een punt waar ze hun vragen beantwoord kunnen krijgen en aan de andere kant weet de provincie wat er speelt onder inwoners. 

Maximaal communiceren

"Het CDA vindt het van groot maatschappelijk en economisch belang dat de provincie maximaal inzicht geeft in de ontstane situatie en daarover communiceert met de samenleving", stelt Piksen. "Daarnaast is van belang dat mensen en bedrijven zich met hun vragen en zorgen kunnen melden bij de provincie."
Piksen gaat ervan uit dat mensen echt niet verwachten dat ze op al hun vragen antwoord krijgen. "Een luisterend oor is belangrijk", vindt Piksen die benadrukt dat het ook belangrijk is dat Provinciale Staten als volksvertegenwoordiging inzicht krijgt in wat leeft. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.