nieuws

Vijf Twentenaren opgepakt in groot drugsonderzoek

Vijf Twentenaren opgepakt en 600 planten aangetroffen in zoektocht naar drugsbende
Vijf Twentenaren opgepakt en 600 planten aangetroffen in zoektocht naar drugsbende © Politie
De politie heeft vijf mannen uit Enschede en Hengelo opgepakt in een onderzoek naar grootschalige hennepteelt. De mannen zijn tussen de 27 en 40 jaar oud. De hoofdverdachte is een 38-jarige man uit Hengelo. Ook zijn er op twee locaties in Enschede en Hengelo hennepkwekerijen gevonden, waar in totaal 600 wietplanten stonden.
Vanmiddag werd al bekend dat er meerdere woningen en panden in Enschede en Hengelo waren doorzocht. Toen was er nog weinig bekend over de politieactie.

Drie panden

In totaal heeft de politie één pand in Hengelo doorzocht en twee in Enschede. Waaronder een winkelpand aan de Zuiderhagen. De politie denkt dat deze winkel gebruikt werd om geld wit te wassen.
Verder waren er doorzoekingen in de Gelderse plaatsen Huissen, Gendt en Nijmegen. Daarbij zijn nog eens twee mensen aangehouden.
In de panden is er onder andere apparatuur voor een hennepkwekerij en plantenvoeding gevonden. Op twee andere locaties zijn al geruimde hennepplantages gevonden.

Busje

Ook nam de politie drie voertuigen in beslag, waaronder een bestelbus. De politie denkt dat de bedrijfsbus onderdeel was van een dekmantel.
De politie vermoedt dat er de komende tijd nog meer mensen worden aangehouden en hennepplantages worden opgerold.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.