nieuws

Central Park in Hengelo? Onafhankelijke partij moet regie voeren over marktplein

'Central Park' en een onafhankelijke partij die de regie voert over de invulling van het marktplein. Twee suggesties die vanavond klonken tijdens de politieke markt in Hengelo.
Esther Glas was een van de insprekers van 'Bos op het plein' tijdens de politieke markt in wijkgebouw ’t Berflo. Het burgerinitiatief wil graag een klein 'Central Park' op het marktplein.
Het is volgens 'Bos op het plein' ook tijd voor community-processing. Een proces waarbij gemeente, inwoners, ondernemers en andere belanghebbenden gelijkwaardige partijen zijn en gezamenlijk nadenken over de invulling van het 'saaie' marktplein. Een onafhankelijke partij, liefst van buiten Hengelo, moet de regie voeren, aldus 'Bos op het plein'.

Hijschgebouw te duur

Een paar weken geleden trok de gemeente de stekker uit het omstreden Hijschgebouw en de Markthal op het marktplein. Het plan ging van tafel omdat de totale kosten van de investering uit zouden komen op 3,7 miljoen euro, terwijl er maar 2,7 miljoen beschikbaar is vanuit de gemeente.
Het college besloot daarop dat het onverantwoord was om door te gaan met de vergevorderde plannen. De meeste politieke partijen, zo bleek vanavond, vinden dat er een nieuw plan moet komen.

Sessies

Wethouder Bas van Wakeren gaat vrijdag met 'Bos op het plein' praten en wil in september gesprekssessies starten met belanghebbenden. Begin volgend jaar, verwacht de wethouder, ligt er weer een nieuw plan voor het marktplein op tafel.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.