nieuws

Tekenende thrillerschrijvers & heel Heino bouwt

Evert Kwok
Evert Kwok © RTV Oost
Onze dag begon bij de tekenende thrillerschrijver Tjarko Evenboer uit Zwolle. Naast dat hij tekent voor de humoristische strips Evert Kwok heeft hij nog veel meer verborgen passies. We sloten de dag af door bijna verdwaald te raken ergens in het buitengebied van Heino.
Voor onze eerste gast moesten we onze moed bijeen schrapen om twee trappen te trotseren richting een artistieke zolderkamer. Daar troffen we behoorlijk wat kunstschatten aan. Voor de Evert Kwok-kenners onder ons: het klimaat was net te warm om met een mandje bananen aan te komen zetten.
Tjarko Evenboer op zijn zolderkamer

Heel Heino Bouwt

Op de terugweg naar ons hoofdkwartier raakten we verdwaald... We manoeuvreerden tussen kilometers weiland door, zagen hier en daar een wilde koe grazen, en raakten verblind door verschillende optische illusies. We voelden ons als twee verloren zielen rondstruinend in de Sahara. De warmte hielp daar ook niet echt aan mee. Niet lang daarna kwamen we Lia met haar hond tegen. Lia bouwt een huis in Heino waar ze met haar familie wilt gaan wonen. Een droom die voor haar uitkomt.
Heel Heino Bouwt
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.