nieuws

Mannen met soort Scream maskers beroven 19-jarige fietser in Oldenzaal

Een 19-jarige man fietst in de nacht van vrijdag 14 op zaterdag 15 juni door Oldenzaal en wordt op de Wolbertdijk van zijn fiets getrapt en beroofd door twee mannen. Het slachtoffer heeft op dat moment een aardige som geld bij zich en dat halen de overvallers uit zijn broekzak.
De beroving gebeurt iets voor half twee 's nachts ter hoogte van Beauty Studio 11 aan de Wolbertdijk. De twee overvallers springen uit de bosjes als de 19-jarige voorbij fietst. Eenmaal op de grond gewerkt, wordt het slachtoffer eerst nog geslagen en dan pakken de overvallers zijn geld.

Geld was bedoeld voor aanschaf quad

De jonge man had een dag eerder in winkelcentrum De Thij geld opgenomen. Daarmee zou hij een quad kopen. Het geld had de 19-jarige die nacht in zijn broekzak bij zich.
Tekst gaat verder onder de foto
Overvallers droegen vergelijkbaar Scream masker, maar dan met kleinere mond
Overvallers droegen vergelijkbaar Scream masker, maar dan met kleinere mond © RTV Oost/ Onder de Loep
Overvallers droegen vergelijkbaar Scream masker, maar dan met kleinere mond. 
De twee overvallers droegen donkere trainingspakken met daarop een wit logo en hadden een soort Scream masker op. Wat verder opviel is dat ze niets hebben gezegd tijdens de beroving, ook onderling niet.
Overvallers weg in donkere auto
Na de beroving gaan de twee er vandoor in een donkere auto die iets verderop aan de Juralaan geparkeerd staat. De auto is vermoedelijk een ouder model Audi A3.
Heb je iets gezien in de nacht van vrijdag 14 op zaterdag 15 juni iets voor half twee? Heb je iets gehoord over de beroving? Weet je iets over de combinatie van die maskers, die donkere trainingspakken en die donkere auto? Ken je iemand die sinds 15 juni ineens een flink geldbedrag heeft? 

Tips?

Alle tips zijn welkom! 
- Bel de tiplijn: 0800 - 6070 (gratis nummer)
- Stuur de politie Oldenzaal een privébericht op Facebook
- Gebruik het tipformulier van de politie
- Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.