nieuws

Wie helpt Gerrit met de speeltuin in Vroomshoop?

De droogte zorgt voor veel ongemakken. Ook de grasmat van de speeltuin in Vroomshoop bezwijkt onder de hoge temperaturen. Daarom doet vrijwilliger Gerrit een oproep: "Welke particulier of welk bedrijf kan de speeltuin helpen?"
Sinds 2004 doet Gerrit als vrijwilliger het onderhoud van de speeltuin. Nog nooit eerder was het gras in de speeltuin er zo slecht aan toe. Wachten op een volgende regenbui kan volgens Gerrit dan ook niet.

Onherstelbaar

"Als het gras zo uitdroogt, dan krijgt de grond steeds meer te verduren en wordt het onherstelbaar beschadigd." Het opnieuw inzaaien van gras heeft dan ook geen zin, stelt Gerrit. "Het gras komt er dan gewoon niet meer door."
Volgens Gerrit kunnen de kinderen uit de buurt nog wel gewoon spelen in de speeltuin: "Maar het is belangrijk dat de kinderen schoon en veilig kunnen spelen." 

Geld of apparatuur

Om het grasveld te kunnen redden moet er flink worden gesproeid. De speeltuin is vijfduizend vierkante meter groot. Geld voor een waterbron heeft hij wel, maar hij heeft daarnaast ook een pomp, slangen en een stroomkabel nodig. "En ik heb niet zóveel middelen tot mijn beschikking."
Dus doet Gerrit een oproep aan alle particulieren en bedrijven die iets kunnen missen voor de speeltuin in Vroomshoop. Geld of apparatuur, dat maakt Gerrit niet uit. "Geld is apparatuur en apparatuur is geld."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.