nieuws

Foto-expositie De Zilveren Camera komt naar Zwolle

Fotografe Gerlinde Schrijver won met haar foto over de migrantenkaravaan in de categorie Internationaal – enkel
Fotografe Gerlinde Schrijver won met haar foto over de migrantenkaravaan in de categorie Internationaal – enkel © Gerlinde Schrijver
Stichting De Stad Verbeeldt haalt de foto-expositie De Zilveren Camera Canon 2018, die dit jaar zeventig jaar bestaat, naar Zwolle. Foto's van onder andere de Zwolse fotografe Gerlinde Schrijver zijn van 9 tot en met 30 oktober te zien in het Dominicanenklooster.
In januari won Schrijver met haar foto van de migrantenkaravaan die onderweg is naar Amerika De Zilveren Camera in de categorie Internationaal - enkel. De complete expositie maakt onderdeel uit van een groter programma dat valt onder de paraplu 'De Stad Verbeeldt'. Naast tentoonstellingen worden fotosalons, werklabs en ateliers op het gebied van fotografie, film, animatie, gaming en virtual reality georganiseerd.

'Breed bezig'

Stichting 'De Stad Verbeeldt' heeft grootse plannen met Zwolle. "We zijn heel breed bezig. We hebben een heel jaarprogramma voor de periode 2019-2020", zegt programmamanager Fieke van ’t Riet. De zelfstandige stichting gaat ook met amateurs, leerlingen en studenten uit de stad hun eigen wijken in om die in beeld te brengen.
Met dit project wil De Stad Verbeeldt ontwikkeling van audiovisuele, crossmediale producties over de stad Zwolle en de regio Oost-Nederland stimuleren en ondersteunen.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.