Schoolreisjes in Overijssel; zwembad, pretpark of iets educatiefs?

Bussen vol met schoolkinderen doorkruisen zo vlak voor de zomervakantie onze provincie. Schoolreisjes zijn een traditie en daar doen scholen in Overijssel op grote schaal aan mee. 

Neem de kinderen van Montessorischool Oudaen in Deventer. Vorige week gingen de allerkleinsten op pad. Bestemming: speel- en recreatieboerderij De Flierefluiter in Raalte. Vandaag zijn de middelste groepen op reis. De Waarbeek in Hengelo is hun bestemming.

Leerkrachten kiezen

Geen zwembad dus, wat voor de hand ligt met deze temperaturen. Of een bezoek aan het Openluchtmuseum in Arnhem bijvoorbeeld, daar steek je nog wat op. "Maar de keuze maken de leerkrachten onderling, ze mogen zelf bepalen waarheen", zegt directeur Rianne Zweers.

De directeur is blij dat de heftige warmte van eerder in de week voorbij is. "Dat zorgt wel voor enige opluchting. Nu is het weer prima en zullen er geen oververhitte kinderen terugkomen."

Momentje

Elize Knotter staat even verderop in het gras vol enthousiasme haar zoon Mees uit te zwaaien. "Het is toch altijd weer een momentje. Thuis hebben ze het al de hele week erover en Mees heeft er ontzettend veel zin in. Maar het is toch ook weer fijn als ze veilig thuis komen."

Dat laatste wordt onderschreven door juf Marjolijn. "Het is altijd een spannende dag en ik ben blij als ze weer heel terugkomen", zegt ze. De buschauffeur heeft dan de airco al op volle kracht gezet waarna de bus vertrekt. Juf Marjolijn stapt als laatste in. Met een tas vol met zonnebrandolie? "Jazeker, goed smeren vandaag."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Deventer schoolreisje Nieuws
Deel dit artikel: