nieuws

Minister wacht onderzoek af over huurconstructie Zwolse zorgcliënten

De Zwolse locatie van WZCO
De Zwolse locatie van WZCO © Google Streetview
Minister van Binnenlandse Zaken Kajsa Ollongren wil het onderzoek van de gemeente Zwolle afwachten, alvorens ze maatregelen neemt tegen de huurconstructie die werd toegepast bij zorgcliënten in Zwolle.
Ze zegt kennis te hebben genomen van de situatie in Zwolle, maar heeft niet meer dergelijke signalen ontvangen, zo antwoordt ze op Kamervragen.

Woonzorgcombinatie Overijssel

Onlangs maakte de gemeente Zwolle bekend dat het onderzoek wil doen naar de zorg-huurconstructies die zorgaanbieders toepassen. Dit gebeurt na het faillissement van Woonzorgcombinatie Overijssel (WZCO). Na dat bankroet bleek dat veel cliënten in huizen en appartementen woonden die te duur waren in vergelijking met het inkomen.
Ze betaalden weliswaar een lage huur, maar WZCO betaalde vervolgens een hogere huurprijs aan de verhuurder. Hoe dat verschil wordt opgelost is nog steeds niet duidelijk. Veel cliënten kwamen er na het faillissement van WZCO achter dat ze de werkelijke huurprijs niet kunnen betalen. PvdA-Kamerleden Kerstens en Nijboer stelden naar aanleiding van dat nieuws vragen aan de minister.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.