nieuws

Cameratoezicht in supportershome Vak-P lijkt heropening in de weg te staan

'Geen zicht op heropening supportershome Vak-P door eis cameratoezicht'
'Geen zicht op heropening supportershome Vak-P door eis cameratoezicht' © RTV Oost
FC Twente eist in een nieuw huurcontract dat er cameratoezicht in het supportershome van Vak-P komt. Dat melden bronnen rondom Vak-P. Omdat de supportersgroep dit niet ziet zitten, lijkt een heropening van het home vooralsnog ver weg. De gemeente sloot het home twee jaar geleden na de vondst van drugs.
FC Twente wil niet inhoudelijk reageren. "Wij zijn met de betrokken partijen in gesprek over de voorwaarden van het huurcontract", laat woordvoerder Richard Peters weten. Deze 'betrokken partijen' zijn onder meer FC Twente, Vak-P en de gemeente, bevestigt Peters.
Of de aanvraag voor de benodigde drank- en horecavergunning er op korte termijn komt, is maar de vraag. Advocaat Umut Ural van supportersvereniging Vak-P wil geen commentaar geven. 

Onderzoek naar handel

Het onderzoek naar de cokehandel begon eind 2016. Vanaf toen zijn er door de politie observatieteams ingezet, telefoongesprekken afgeluisterd en met een verborgen camera opnames gemaakt.
Dit leidde tot een inval bij het supportershome in april 2017, tijdens een thuiswedstrijd tegen PSV. Bij de inval werden 45 pakketjes cocaïne gevonden en een heleboel lege wikkels bij de wc's. Alle opgepakte verdachten zijn door de rechter vrijgesproken van drugshandel.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.