nieuws

Traumaheli met gewonde N36 moet vlak voor landing uitwijken voor drone

Een levensgevaarlijke situatie vanavond bij Medisch Spectrum Twente (MST) in Enschede. De traumahelikopter met daarin één van de personen die gewond raakte bij een ongeval op de N36, moest vlak voor de landing uitwijken voor een drone.
"Het was absoluut een gevaarlijke situatie", zegt woordvoerster Chantal Westerhoff van de politie. "Het was een vrij grote drone, die vloog in de aanvliegroute van de helikopter. Gelukkig is het net goed gegaan."
In de traumahelikopter lag één van de personen die vanmiddag gewond raakte bij het ongeval op de N36. Daarbij waren twee personenauto's en een vrachtwagen betrokken. Behalve het slachtoffer in de traumaheli is ook een gewonde per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.
De politie is op zoek naar de persoon die de drone bestuurde. Wie meer weet wordt opgeroepen contact op te nemen met de politie via 0900-8844. "Daar moet in ieder geval een goed gesprek mee gevoerd worden", aldus Westerhoff.
No-Flyzone
Het is in de buurt van het MST niet toegestaan om met een drone te vliegen. Enschede is hiervoor verboden gebied. Wie zich niet aan de regels houdt, riskeert een boete tot 7.800 euro en inbeslagname van de drone.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.