nieuws

Dode in Twente tijdens grote 112-storing

Dode tijdens 112-storing in Twente
Dode tijdens 112-storing in Twente © RTV Oost / Emiel Geerding
Tijdens de grote 112-storing, afgelopen maandag, is in Twente iemand overleden doordat hulpdiensten later waren om te reanimeren. Uit respect voor de familie van het slachtoffer wil Veiligheidsregio Twente niet meer vertellen over het slachtoffer.
Of het slachtoffer - een volwassen persoon - nog wel had geleefd als er geen storing was, is volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio moeilijk te zeggen.
Dinsdag lieten de hulpdiensten nog weten dat er in Overijssel 'geen noemenswaardige incidenten' zijn geweest. 'De meldingen die bij de brandweer en ambulancedienst binnenkwamen, zijn niet levensbedreigend geweest', aldus de woordvoerders van de beide hulpdiensten. 

Storing
Door de storing, die maandag rond vier uur begon, waren het alarmnummer 112 en 0900-8844 urenlang onbereikbaar. Wel werd er een noodnummer ingesteld. Ook via sociale media konden meldingen bij de hulpdiensten worden gedaan. Daarnaast werden politieagenten de straat opgestuurd, ambulances stonden overal paraat en de brandweerposten waren allemaal bemenst.
Rond negen uur 's avonds was de storing opgelost en waren de reguliere telefoonnummers weer bereikbaar.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.