nieuws

Op de schietbaan met Europees Kampioen Jolanda Wigger Elfrink uit De Lutte

Europees Kampioen Jolanda Wigger Elfrink uit De Lutte
Europees Kampioen Jolanda Wigger Elfrink uit De Lutte © Jolanda Wigger Elfrink
Niet genomineerd zijn als Sportvrouw van het Jaar van de gemeente Losser, maakt dat Team Expeditie Oost extra geïnteresseerd is in de achtergrond van de Europees Kampioen Schieten, klein kaliber. Het verhaal van Lutternaar Jolanda Wigger Elfrink.
Ze is vijftig en al twintig jaar professioneel actief in de schietsport. Dat ze afgelopen mei Europees Kampioen is geworden, is een ware beloning voor het harde werken van de stoere blonde dame.
Video: Op de schietbaan met Europees Kampioen Jolanda Wigger Elfrink

Vol levenslust

"Mijn levensverhaal kenmerkt zich door vechten. Vechten voor een goede gezondheid. De wilskracht om professioneel met de schietsport aan de slag te gaan komt voort uit dit gevecht. Eerste worden bij het Europese Kampioenschap is voor mij een bevestiging, een bevestiging dat ik er mag zijn, dat ik iets voorstel", aldus de kwetsbare Wigger Elfrink.
Jolanda en haar partner Hans
Jolanda en haar partner Hans © Gerard Hellwich

Erkenning

"De schietsport wordt nogal eens negatief neergezet. Daarom is het ook zo jammer dat ik ook dit jaar niét genomineerd ben door de organisatie van de sportverkiezingen in de gemeente Losser. Fijn dat jullie er wel zijn. Echt super". 

Dank voor het verhaal

Het was een hele ervaring. Team Expeditie Oost in een bunker, op de schietbaan. Heerlijk wat betreft temperaturen maar zeker ook een bijzondere ervaring.
Esther Rikken waagt ook een schot
Esther Rikken waagt ook een schot © Gerard Hellwich
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.