nieuws

Helidekbeheerder MST Enschede: "Vlieg hier niet met drones"

Helidekbeheerder Paul Esveldt van MST
Helidekbeheerder Paul Esveldt van MST © RTV Oost / Teun van der Velden
Een levensgevaarlijke situatie gisteravond bij Medisch Spectrum Twente (MST) in Enschede. De traumahelikopter met daarin één van de personen die gewond raakte bij een ongeval op de N36, moest vlak voor de landing uitwijken voor een drone. "Hoe mooi de plaatjes ook zijn die je hier van de stad kan schieten, vlieg hier niet", zegt helidekbeheerder Paul Esveldt van MST.
"De drone kwam vanuit Almelo deze kant op, toen we 'm zagen vliegen op zo'n zestig meter hoogte. Gelukkig zag de piloot de drone op tijd en kon hij een mooie bocht maken voordat hij ging landen", vervolgt Esveldt.
Helidekbeheerder MST Enschede: "Vlieg hier niet met drones"
De gevaren van het vliegen met drones rondom heliplatforms zijn groot. "Een vogel van 500 gram kan al door een ruit van een helikopter vliegen, een drone van meer dan twee kilo dus ook." 
Esveldt denkt, gezien de grootte van de drone, dat er hier sprake was van een professionele dronepiloot. "Al kan je dat nooit zeker zeggen, maar dit formaat drone met het bijbehorende prijskaartje is niet iets voor amateurs. Toch zou een professional beter moeten weten..."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.