nieuws

Melkveebedrijf in Mastenbroek heeft primeur met label Boert Bewust

Onthulling bord IJsseldelta Boert Bewust
Onthulling bord IJsseldelta Boert Bewust © Thea Paassen
Het melkveebedrijf Kattenberg in Mastenbroek heeft zich als eerste agrarische onderneming in de IJsseldelta onderscheiden met het bedrijfslabel 'Boert Bewust'.
Wethouder Slingerland onthulde vandaag het bord IJsseldelta Boert Bewust, dat hoort bij de vereiste certificering voor bewust boeren, op het bedrijf van Kattenberg in Mastenbroek. Met het bord wil de familie Kattenberg laten zien dat zij op een open en transparante manier werkt.

"Wij vinden het belangrijk dat mensen weer ontdekken wat het boerenleven inhoudt en waar hun voedsel vandaan komt", vertellen Sietze en Silvia Kattenberg. "We willen mensen laten zien hoe we elke dag bezig zijn met de zorg voor onze koeien, het landschap en de beste kwaliteit melk. Daarom doen wij mee met IJsseldelta Boert Bewust."

Certificering

Boeren en tuinders met het Boert Bewust bedrijfslabel voldoen aan een certificering. Zij krijgen een score op zaken die zij extra doen op hun bedrijf, naast wat volgens de wet verplicht is. Alle deelnemers scoren punten op hun verbinding met de maatschappij. Daarnaast werken ze aan de uitstraling van hun bedrijf, het zorgvuldig omgaan met klimaat en energie, de gezondheid van dieren en aan de goede relatie met de samenleving.
De certificering wordt iedere twee jaar opnieuw bekeken. 
Inmiddels hebben meer agrarische bedrijven zich aangemeld bij IJsseldelta Boert Bewust. In de loop van dit jaar zullen ook bij deze bedrijven de herkenbare borden van IJsseldelta Boert Bewust geplaatst worden.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.