nieuws

Zwolle ruimt zwerfplastic op tijdens National Geographic City Clean Up

Zwolle oogt ineens een stuk schoner op straat. Dat is te danken aan 322 vrijwilligers die zich vanmorgen op het Stadsstrand melden voor de actie National Geographic City Clean Up. De bedoeling van deze actie is zoveel mogelijk wegwerpplastic van straat te halen.
De opruimers, waaronder veel gezinnen met kinderen, liepen een route door de stad en brachten tientallen afvalzakken vol zwerfplastic terug naar het Stadsstrand. 
Zwolle ruimt zwerfplastic op tijdens National Geographic City Clean Up
Hoogleraar Verpakkingsontwerpen Roland ten Klooster is blij met het initiatief. "We weten uit onderzoek en ervaring dat wanneer iets is opgeruimd er ook minder wordt weggegooid."
Klooster vervolgt: "Plastic is er omdat we luxe willen. Door plastic is de bereidingstijd van eten korter geworden, het eten is schoner en daardoor zijn er minder aandoeningen. Als we van plastic af willen, gaan we terug in de tijd."
Dat is volgens Ten Klooster dan ook geen oplossing voor het plasticprobleem. "Ik denk dat er een soort van leasecontract moet komen, dat producenten worden verplicht om bijvoorbeeld plastic flesjes die ze verkopen weer in te zamelen en opnieuw in te zetten."
Zwolle ruimt zwerfplastic op tijdens National Geographic City Clean Up

Tevreden

In Zwolle is in ieder geval een goede start gemaakt met het opruimen van zwerfplastic. De organisatie is tevreden over het resultaat. Eerder al waren er opruimacties georganiseerd in Den Haag en Nijmegen. 
De maand juni staat bij National Geographic in het teken van Stop met Plastic. Doelstelling is om voor 2020 wereldwijd 1 miljard stuks plastic uit de oceaan te houden.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.