nieuws

Dit is de nieuwe naam van het stadion van Heracles Almelo

Erve Asito nieuwe naam stadion Heracles
Erve Asito nieuwe naam stadion Heracles © Heracles Almelo
De nieuwe naam van het stadion van Heracles Almelo is bekend. De komende tien jaar gaan de spelers het veld op in het Erve Asito. Dat is vanochtend bekendgemaakt tijdens een presentatie, die live te volgen was via Facebook.
Toen het stadion in 1999 geopend werd, kreeg het de naam Polman Stadion. Die titel heeft bijna twintig jaar op het stadion gestaan. 
"Erve Asito staat symbool voor de plek waar families zich thuis voelen. Het erf als plek waar de hele familie samenkomt en het stadion waar de Heracles Almelo-familie thuiskomt", laat de club weten.
"Meer dan ooit zal ons stadion het hart gaan vormen van de club, de achterban, het bedrijfsleven en de maatschappij. Een plek van en voor ons allemaal", zegt algemeen directeur Rob Toussaint.

Asito

Schoonmaakbedrijf Asito maakte in februari bekend dat het voor tien jaar de hoofdsponsor zou blijven en vanaf vandaag ook de naam aan het stadion zou verbinden. Welke naam het zou worden, werd toen nog niet bekendgemaakt.
RTV Oost vroeg in februari aan de inwoners van Overijssel welke naam ze graag op het stadion wilden zien. Het 'Pauper Stadion' kwam toen als winnaar uit de bus, verwijzend naar de bijnaam van de club. Maar Asito vertelde al wel dat die naam het niet zou gaan worden.

Van Riemsdijkplein

Vanmorgen werd ook bekend dat de Stadionlaan, de straat waar het stadion aan ligt, ook een nieuwe naam krijgt. Die weg wordt het Van Riemsdijkplein, vernoemd naar ondernemer Joop van Riemsdijk.
Van Riemsdijk is de oprichter van Asito. Ook is hij oud-bestuurslid van Heracles. Het is vandaag zijn honderdste geboortedag. Van Riemsdijk overleed in 2003.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.