nieuws

Heracles-directeur: "Nieuwe naam stadion gaan we uitleggen"

Heracles Almelo maakte vanmorgen de nieuwe naam van hun stadion bekend. Het Polman Stadion is verleden tijd, de komende tien jaar voetbalt Heracles in het Erve Asito. Algemeen directeur Rob Toussaint is blij met de naam, maar ziet dat er nog werk aan de winkel is. "De nieuwe naam van het stadion gaan we uitleggen."
"We zijn al begonnen met teasers om de mensen aan de naam te laten wennen", zegt Toussaint. "Op het terrein voor het stadion zullen nog borden geplaatst worden om de naam verder uit te leggen. Je zult het moeten laden."
Toussaint denkt dat de fans de naam van het stadion uiteindelijk zullen accepteren. "Ik denk dat het snel gaat. Het stadion voelt als een warm huis en een warm bad. Hier wil iedereen zijn, dus die naam komt er zeker bij de fans in."
Tekst gaat verder onder de video

Erf

Erf
De naam Erve Asito is een link naar het verleden. De club wil een familiegevoel uitstralen. "In de regio zie je veel erven en dat staat voor tradities. Erve Asito is meer dan een voetbalstadion. Het is een plek waar fans en sponsoren samenkomen en waar maatschappelijke projecten plaatsvinden."
De naam wordt met wisselende reacties ontvangen. Fans op social media moeten nog wennen aan de nieuwe naam. Vooral het woord 'Erve' moeten ze nog even laten bezinken.
Maar ook zijn er genoeg Almeloërs die blij zijn met de nieuwe naam, op een enkeling na:
Almeloërs over de nieuwe naam van het stadion
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.