nieuws

Drugsrijder probeert twee keer uit politiebureau Oldenzaal te ontsnappen

De man probeerde tot tweemaal toe te ontsnappen
De man probeerde tot tweemaal toe te ontsnappen © RTV Oost/Wouter de Wilde
Een drugsrijder heeft donderdag na zijn aanhouding in Losser tot twee keer toe geprobeerd uit het politiebureau van Oldenzaal te ontsnappen. Beide pogingen waren tevergeefs.
De automobilist viel in Losser op toen hij in de Kerkstraat probeerde te keren vanwege wegwerkzaamheden. Bij deze manoeuvre botste de man bijna tegen zijn voorligger, ook zagen de agenten dat hij geen gordel droeg.
Toen de bestuurder aan de kant werd gezet, kregen de agenten het vermoeden dat de man onder invloed van drugs was. Omdat de bestuurder niet aan een bloedonderzoek wilde meewerken, is hij aangehouden. 

Ontsnappingspogingen

Ook was de man het niet eens met de aanhouding. Daarom probeerde hij uit het bureau in Oldenzaal te vluchten, maar het toegangshek van de binnenplaats bleek een te groot obstakel. Dankzij de hulp van toegesnelde agenten is de man geboeid en alsnog naar binnen gebracht.
Eenmaal in de cel begon de man aan een tweede ontsnappingspoging, maar in de gang stuitte hij op meerdere agenten. De verdachte ging overstag en heeft alsnog meegewerkt aan een bloedproef.

Rijbewijs ingenomen

Behalve een bekeuring voor het niet dragen van een autogordel, kan de man ook een proces-verbaal verwachten voor rijden onder invloed als de bloeduitslag te hoog is. Het rijbewijs van de bestuurder is ingenomen en naar het CBR opgestuurd.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.