nieuws

Messentrekker die jongeren te lijf ging in Dedemsvaart moet afkicken

Celstraf voor Dedemsvaarter
Celstraf voor Dedemsvaarter © Persbureau Meter
Een 42-jarige man uit Dedemsvaart is maandagmiddag veroordeeld voor een steekincident in zijn woonplaats. Nadat de man en zijn partner al langere tijd door hangjongeren werden geterroriseerd, was hij de overlast zo zat dat hij een mes trok en een 16-jarige jongen ermee belaagde. Het voorval zorgde in Dedemsvaart voor grote opschudding, omdat het slachtoffer bloedend het multifunctioneel centrum De Baron in vluchtte.
De rechtbank legde 332 dagen celstraf op, waarvan 180 voorwaardelijk, met de maximale proeftijd van drie jaar. Die straf is gelijk aan het voorarrest zodat de Dedemsvaarter niet meer terug de cel in hoeft. Wel moet hij zich laten behandelen aan zijn verslaving aan alcohol, cannabis en amfetaminen, zo oordeelde de rechtbank.
Verder moet hij twee van zijn slachtoffers een schadevergoeding van 880 en 100 euro betalen.

Mikpunt overlast

De 42-jarige Dedemsvaarter en zijn vrouw waren al langere tijd mikpunt van overlast door hangjongeren. Eind januari dit jaar ging de man door het lint, greep een mes en bedreigde enkele van zijn belagers.
Uiteindelijk zette hij de 16-jarige het mes op het hoofd en trok hem aan zijn haren. De jeugdige Dedemsvaarter liep bij de schermutseling een snee in zijn hand op en rende vervolgens De Baron binnen.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.