Twentse steenrijke zakenman Gerard Sanderink laat zich niet de mond snoeren

Hij moest eigenlijk een rectificatie plaatsen van rechter Haarhuis van de Almelose rechtbank. Maar de eigenzinnige Sanderink deed het tegenovergestelde; hij stuurde zakenblad Quote een verklaring, 'stevig bewijs' volgens hemzelf, dat zijn ex-geliefde Brigitte van Egten wel degelijk verantwoordelijk is voor de FIOD inval bij zijn bedrijf Strukton.

'Onbegrijpelijk' vindt de zeventigjarige Sanderink het vonnis van vorige week. De rechter gelastte een rectificatie van uitspraken die de Twentse ondernemer had gedaan, op last van een dwangsom van twee ton. Maar Sanderink laat zich de mond niet snoeren, zo blijkt vandaag. En dat kan hij ook makkelijk, als eigenaar van bouwbedrijf Strukton en IT-bedrijf Centric wordt zijn vermogen geschat op 640 miljoen euro. 

Verdacht van betalen smeergeld 

Op 15 februari van dit jaar viel de FIOD binnen bij Sanderink en Strukton, op verdenking van betaling van smeergeld bij het binnenhalen van een metroproject in Riyad van €1 miljard. Volgens Sanderink heeft zijn ex, Brigitte van Egten, door haar communicatie met de AIVD, de FIOD op hem en Strukton afgestuurd.

Volgens Van Egten pertinente onzin. Haar reactie: "bizar". 

In het hoofd gekropen

De rechtszaken van de afgelopen tijd tussen Sanderink en Van Egten lijken terug te voeren op een 'nieuwe liefde' in het leven van Sanderink: de zelfbenoemde 'cyberdeskundige' Rian van Rijbroek. Volgens Van Egten is zij 'in het hoofd gekropen' van Sanderink, en doet zijn er alles aan om de ex-geliefde uit het leven van Sanderink te verwijderen. Van Rijbroek lijkt er de oorzaak van te zijn dat Sanderink is gaan geloven dat zijn ex fraudeerde bij een van zijn bedrijven. Intussen is Van Egten ontslagen. Binnenkort dient de rechtszaak van haar tegen dat ontslag. 

https://hmg-prod.s3.amazonaws.com/files/verklaring-sanderink-1-juli-2019-1561976991.pdf

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Sanderink rechter Nieuws
Deel dit artikel: