nieuws

Raadszaal stadhuis Enschede gevuld met boze bewoners wijk Wesselerbrink

Het stadhuis van Enschede puilt uit met boze bewoners uit de wijk Wesselerbrink. Zij wonen vanavond het raadsdebat bij over de voorgenomen vestiging van een woonvoorziening voor 'psychisch kwetsbare mensen' in de wijk.
Het woonplan van RIBW heeft de steun van burgemeester en wethouders van Enschede, maar staat bij diverse raadsfracties te boek als 'zeer omstreden'. 

Ter verantwoording geroepen

De oppositiepartijen Enschede Anders, PVV, Denk, SP, CDA en Groep Versteeg willen het college in een debat ter verantwoording roepen over het raadsvoorstel medewerking te verlenen aan de RIBW-woonvoorziening.
Veel bewoners van de Wesselerbrink zijn sowieso tegen. Zij hebben dat aan het begin van de avond laten weten door protest-spandoeken op te hangen voor het stadhuis. Er zijn zoveel mensen aanwezig in het stadhuis die het debat willen bijwonen dat niet iedereen op de publieke tribune kan zitten. De gemeente zag zich genoodzaakt om tv schermen in de burgerzaal te plaatsen. Daar heeft een flinke menigte plaatsgenomen. 
Zij moesten teleurgesteld kennisnemen van het feit dat een motie van wantrouwen ingediend door Enschede Anders tegen wethouder Jurgen van Houdt niet kon rekenen op voldoende steun in de gemeenteraad. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.