nieuws

Snijders nieuwe burgemeester Zwolle: "Daar zal hij wel meer verdienen"

Waar de telefoon bij burgemeester Peter Snijders van Hardenberg gisteravond roodgloeiend stond door de vele felicitaties die hij kreeg, leidt het nieuws over zijn 'transfer' naar de provinciestad bij Hardenbergers en Zwollenaren tot weinig opwinding. "Daar zal hij wel meer verdienen, ik weet het niet."
Henk Jan Meijer neemt na 19 jaar afscheid als burgemeester van Zwolle. Peter Snijders, op dit moment burgemeester van Hardenberg, krijgt per 1 september de ambtsketen van Zwolle omgehangen. De minister van Binnenlandse Zaken en de Koning moeten het besluit nog wel overnemen.

Kennen hem niet

De meeste Zwollenaren weten nog niet goed wat ze van de nieuwe burgemeester moeten verwachten, want ze kennen hem niet.
Zwollenaren, Peter Snijders? ken ik niet
Aan zijn naamsbekendheid zal de nieuwe burgemeester van Zwolle nog wel wat aandacht moeten schenken. Dat gaat waarschijnlijk wel lukken.In Hardenberg, de stad die hij na ruim acht jaar burgemeesterschap vaarwel zegt, kennen ze hem allemaal wel goed.

Meer verdienen

Desondanks is het nieuws in Hardenberg nog niet het gesprek van de dag. "In Zwolle zal die wel meer kunnen verdienen" en "Politiek interesseert mij helemaal niets" zijn enkele reacties van mensen op straat. Maar in zijn algemeenheid vinden mensen dat Snijders het goed heeft gedaan en dat  het jammer is dat hij vertrekt.
"Ik vond het een mooie burgemeester en een leuke man. Hij heeft veel gedaan voor Hardenberg. Zwolle heeft 'n goeie aan hem", vertelt een vrouw.
En een ander persoon zegt: "Ik vind het altijd zo mooi hoe hij de dodenherdenking doet, in gepaste sfeer. Ik denk dat Zwolle trots op hem moet zijn."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.