nieuws

Supporters Heracles Almelo hangen spandoeken op tegen nieuwe naam stadion: "Sterven Asito"

Fans hangen spandoeken op bij stadion Heracles Almelo tegen nieuwe naam
Fans hangen spandoeken op bij stadion Heracles Almelo tegen nieuwe naam © RTV Oost
De nieuwe naam van het stadion van Heracles Almelo, Erve Asito, valt niet bij alle fans in goede aarde. Onbekenden hebben vannacht spandoeken opgehangen bij het stadion, waarop ze hun ongenoegen uiten.
De nieuwe naam van het stadion werd gisterochtend bekendgemaakt tijdens een presentatie. Toen het voetbalstadion in 1999 werd geopend, kreeg het de naam Polman Stadion. Die naam heeft bijna twintig jaar op het stadion gestaan. 
Niet alle fans zijn dus enthousiast over de nieuwe naam, en dat lieten ze weten door gisteravond twee spandoeken bij het stadion op te hangen. De leuzen liegen er niet om. 'Sterven Asito!' en 'Wij als godenzonen worden nooit commerciële hoerenzonen' staat er op de spandoeken. 
Fans hangen spandoeken op bij stadion Heracles Almelo tegen nieuwe naam
Fans hangen spandoeken op bij stadion Heracles Almelo tegen nieuwe naam © RTV Oost

Gemengde reacties

Gisteren bleek al dat de nieuwe naam met wisselende reacties werd ontvangen. Supporters op sociale media moesten vooral het woord 'Erve' laten bezinken. 

Algemeen directeur Rob Toussaint zei gisteren tegen RTV Oost dat de fans de naam van het stadion uiteindelijk zullen accepteren, maar dat er nog werk aan de winkel is. "Ik denk dat het snel gaat. Het stadion voelt als een warm huis en een warm bad. Hier wil iedereen zijn, dus die naam komt er zeker bij de fans in."

Erve Asito

De nieuwe naam is een link naar het verleden. De club wil een familiegevoel uitstralen. "Erve Asito staat symbool voor de plek waar families zich thuis voelen. Het erf als plek waar de hele familie samenkomt en het stadion waar de Heracles Almelo-familie thuiskomt", laat de club weten.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.