nieuws

Expeditie Oost: Prijswinnende hond Evita uit Ommen geroemd om haar karakter

Een zacht karakter, een uitstekende bouw en speels van zichzelf. Die ingrediënten heeft een echte kampioen in zich. Tenminste, als je Evita de Labrador bent uit Ommen. Zij won afgelopen zondag een grote hondenwedstrijd en liet 143 viervoeters achter zich. "Ik mag het misschien niet zeggen, maar Evita is van de zeven honden die ik heb toch wel een beetje mijn favoriet", zegt trots eigenaar Gina van Elburg.
"Labradors hebben van nature een heel zachtaardig karakter, ze willen hun baasjes altijd helpen. Dat gevoel kreeg de jury erg sterk bij Evita, daarom heeft ze ook gewonnen", zegt Gina.
Gina heeft in totaal zeven honden in haar huis. "Ik kan er geen genoeg van krijgen, ik hoop aan het einde van het jaar er nog drie bij te hebben. Ik ben er mee opgegroeid, dus ik ben ook niet anders gewend. Mijn man heeft er wel aan moeten wennen, maar kan inmiddels prima met al onze honden door één deur."
Voor de komende tijd staan er wedstrijden in zowel binnen- als buitenland op het programma. Gina: "Het is inmiddels een uit de hand gelopen hobby geworden, maar ik heb er ontzettend veel plezier in en ga er nog jaren mee door."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.