nieuws

OM: 'Verdachte van overval op bejaarde broers heeft meer op kerfstok'

De bejaarde broers werden slachtoffer van een gewelddadige overval
De bejaarde broers werden slachtoffer van een gewelddadige overval © RTV Oost
De Lelystedeling die verdacht wordt van een overval op twee bejaarde broers begin dit jaar in Heeten, heeft volgens justitie nog meer op zijn kerfstok. Zijn naam komt in justitiële onderzoeken veel vaker voor, met name bij het plegen van vermogensdelicten. "Diefstal bijvoorbeeld", zegt zijn advocaat. "Geen geweldsdelicten."
Het was een hel in januari voor de bejaarde broers Frans en Hein van Oldeniel. Dertien uur werden ze opgesloten in een slaapkamer van hun eigen huis bij landgoed Zonnebergen tussen Deventer en Heeten. Ook werden ze onder schot gehouden. De twee daders maakten ongeveer 4.500 euro buit. De gewelddadige overval wekte veel emoties van onbegrip op in de regio. 

Bijgelapt

Naast de Lelystedeling werd eerder ook een man uit Almelo opgepakt. Onlangs werd besloten dat die vast moet blijven zitten. Ook de Lelystedeling zit vast. Samen met zijn advocaat wil hij verschillende getuigen horen, waaronder de Almelose medeverdachte. Heeft die hem erbij gelapt? "Dat hoort u wel op de volgende zitting eind deze maand", aldus de advocaat.
De andere mensen die hij graag wil horen, hebben belastend over de cliënt uit Lelystad verklaard. "Maar hun verhaal is niet altijd even betrouwbaar." Daarnaast wil hij ook getuigen horen die ontlastend verklaren: "Denk bijvoorbeeld aan een alibi."

Shag

Bij de overval werden naast 4500 euro - de opbrengst van een verkocht trekkertje en de verhuuropbrengst van een nabijgelegen stuk land - ook zes pakjes shag door de overvallers meegenomen. 
Eind deze maand gaat de rechtszaak verder. Tegen die tijd is het onderzoeksdossier ook klaar. Dan kunnen advocaten hun onderzoekswensen indienen. Het eindproces dient waarschijnlijk eind september.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.